Login

HET ontstaan van DROP

Ideeën

Als we een beginpunt van alle initiatieven van DROP moeten aanwijzen dan is dit wel tijdens het Nederlands Studenten Snowboard Kampioenschap 2009 in La Joue du Loup. Koen en Lennart M zaten samen in het bestuur van deze trip. Ook Noortje en Lennart W waren aanwezig. Hier kwam de vraag ter sprake waarom er nog geen boardsportvereniging in Delft was. Nadat niemand een goed antwoord wist te geven was er besloten dat het er maar eens een keer van moest komen in de toekomst.

Lenn M en Brim

Het feit dat Brim betrokken is geraakt bij het opzetten van DROP is ontstaan tijdens een skatesessie in Leidschedam vlak na de OWee in september 2009. Lenn M was voor een zakelijke lunch in Den Haag maar het was zulk mooi weer die dag dat hij het zonde vond alleen maar voor deze afspraak helemaal naar Den Haag te komen. Dus besloot hij zijn plank maar mee te nemen en een uurtje te rollen in het o zo vette park van Leidschedam. In dit uurtje kwam Brim, na een half jaar al niet meer op zijn plankje te hebben gestaan vanwege een enkelblessure, toevallig aanrollen en zijn de 2 aan de praat geraakt over een boardsportvereniging in Delft en dat het eigenlijk wel heel vet zou zijn als hij er nou eindelijk eens zou komen.

Peilen van interesse

In de OWee waren Koen en Lennart W mentoren en ook daar kwam voortdurend de vraag naar voren waarom het er nog niet is? Waarschijnlijk het gebrek aan mensen die het echt willen opzetten. Toen Koen het bericht kreeg van Lenn M dat er nog iemand was gevonden die echt wilde meehelpen met opzetten was hij zo stoked dat hij iedereen gemaild heeft en dat we moesten beginnen met het peilen van mensen die echt lid zouden worden van een boardsportvereniging.

Het gaat er komen!

Inmiddels waren er alweer een aantal maanden verstreken en het enthousiasme bleek meer dan groot genoeg. Begin januari was de kogel door de kerk en zijn Koen, Lenn M en Lennart W bij elkaar gekomen en hebben het plan getrokken om in februari, als Noortje terug zou zijn uit Canada dan echt te beginnen met het officieel maken van DROP. Zo hadden we 5 februari de eerste officiële vergadering met het toen nog 5 koppig bestuur.

Extra bestuurslid

Na een aantal vergaderingen en actiepunten werden in het begin van april de statuten ondertekend en konden we officieel van start. Ondertussen waren we ook al in onderhandeling met onze voormalige stamkroeg de Sjees om daar iedere maandag te kunnen borrelen. Vlak voor de gestelde deadline van 22 april voor de opening van DROP was er via het forum van tacky.nl een oproep geplaatst door een klein surfend meisje uit Scheveningen of er mensen voor in waren om met haar een studenten boardsportverening op te starten. Zo hebben we een week voor de officiële startdatum van DROP nog een 6e bestuurslid erbij gekregen en waren we compleet om te gaan knallen.

Eerste inschrijfavonden

Donderdagavond 22 april was het dan zover: de eerste inschrijfavond van DROP. Om 9 uur zaten we klaar met genoeg inschrijfformulieren, pasjes en buttons voor iedereen die deel wilde uitmaken van de eerste paar maanden DROP Delft. Het gevoel dat er echt een boardsportvereniging mistte in de regio Delft werd definitief bevestigd door de opkomst van de 3 inschrijfavonden. Maarliefst 81 enthousiaste boarders stonden op de ledenlijst na de laatste inschrijfavond om mee te bouwen aan DROP Delft.

Nu en later

En hier zijn we dan, ruim 11 jaar later (2021), zijn er meer dan 1000 activiteiten achter de rug, verschillende trips naar de zon en naar de sneeuw, 2 containers vol met eigen gear, eigen opgestarte projecten zoals Flatstyle (check hier de aftermovie) en het bouwen van een eigen winch, een auto en niet te vergeten 240 dolenthausiaste leden. Het is ook aan deze leden te danken dat DROP zo een succesverhaal is geworden. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze trend voorlopig nog zo doorzet en dat we nog jarenlang met elkaar kunnen boarden.