Login
Wakeboard

Hoe gebeurt het bij DROP?
We gaan het meest naar kabelbanen. Wet ’n Wild is onze standaard baan omdat we daar korting krijgen, maar er zijn ook genoeg activiteiten naar andere banen dus hou de agenda van DROP in de gaten! Winchen doen we ook veel want dat apparaat hebben we gewoon zelf gebouwt.

Weer
Ja het mooie van wakeboarden is dat het dus altijd kan eigenlijk, zolang je maar iets hebt wat je trekt. Omdat de meeste wakeboarders mooi weer boarders zijn is het wakeboard kabel seizoen van april tot september

Hoe werkt het?
Houtje, touwtje en iets wat je trekt. Dit kan in de meeste gevallen een boot of een kabel zijn, maar ook een winch, auto, motor, paard of 2 hard rennende DROPpers werken prima.

Hoe begin je ermee?
Gewoon meegaan op een activiteit. Klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Het duurt misschien even voor je kan starten en daarna voordat je je eerste rondje achter de kabel hebt gedaan maar als het lukt is het het zo hard waard. Het helpt altijd om eerst een instructie video te kijken:

How to start
How to corners
How to obstacles

Gevaren
Je valt in het water meestal dus in het begin kan er niet zoveel gebeuren, maar je kan wel lelijk vallen als je op obstacles gaat of wanneer je inverts probeert. Een invert is een truckje waarbij je over de kop gaat. Dit kan achter een boot door te springen over de wake, maar ook over een kicker (schans) bij een kabelbaan of zelfs door de spanning van de kabel te gebruiken om je in de lucht te trekken. Dit laatste gebeurt als volgt.

Ontstaan
Zoals snowboarden kent wakeboarden zijn oorsprong in golfsurfen. Er was eens heel lang geleden( in 1980) een surfer genaamd Tony Finn die op een dag besloot om banden op een soort zelf ontwikkeld mini surfboard te zetten en zich te laten voort trekken door een boot. Hij noemde het een skurfer waaruit we vooral kunnen concluderen dat ze niet heel origineel waren in het bedenken van hun namen (check de snow how to). Deze dude heeft 10 jaar later het merk Liquid force opgericht.