Login
VCP

Wat is een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?
De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een onafhankelijk orgaan binnen de vereniging die zich inzet voor het behouden van een fijne en veilige sfeer binnen DROP. Deze persoon is laagdrempelig aanspreekbaar als er zorgen zijn of als iemand een incident wilt bespreken. De VCP hoort aan en verwijst door, deze is niet verantwoordelijk voor de oplossing van een incident. Een gesprek met de vertrouwenscontactpersoon is altijd vertrouwelijk!

Wat is grensoverschrijdend gedrag?
– Discriminatie
– Intimidatie
– Machtsmisbruik
– Pesten
– Agressie en geweld
– Seksuele intimidatie en misbruik
De VCP is er niet alleen voor het slachtoffer, ook bij het vermoeden van grensoverschrijdend gedrag bij of tussen anderen, kan iemand altijd bij de VCP terecht met zijn of haar verhaal.
De NSkiV heeft ook een vertrouwenscontactpersoon. Hier kunnen zowel de VCP, het bestuur en de leden van DROP heen voor advies of voor een luisterend oor.

Iets anders te bespreken? Twijfel niet om ons te contacten!
Als vertrouwenspersoon zijn wij opgeleid om binnen de vereniging te helpen bij grensoverschrijdend gedrag. Echter mag je altijd met ons een vertrouwelijk gesprek aanvragen!

-Heb je bijvoorbeeld last van stress?
-Heb je moeite met je commissie taken vervullen?
-Of heb je iets anders meegemaakt, wat je bij iemand kwijt wilt?

Wij zijn er voor jou!

Let op: Wij kunnen in dit geval geen professionele hulp bieden, maar wel een luisterend oor zijn.

Wie zijn wij en hoe kun je ons bereiken?

Wij zijn Wieger en Lieke en je mag ons altijd benaderen als je een vraag hebt of met ons een gesprek wilt inplannen. Je kan ons mailen via vertrouwenscontactpersoon@dropdelft.nl
 

Spreek je liever een van ons direct aan? Dan kan je ons ook persoonlijk mailen of bellen. Zijn we net hard aan het studeren? Dan proberen we je zo snel mogelijk terug te bellen.

Wieger Hilgersom
+316 43924474
( WhatsApp )
vcp-wieger@dropdelft.nl

Lieke van Lun
+316 40439532
( WhatsApp )
vcp-lieke@dropdelft.nl 

Als je ons contacteert zullen we proberen zo snel mogelijk een face2face gesprekje, koffiepauze of lunchdate met je te plannen

Aanvullende informatie
Voor algemene informatie over grensoverschrijdend gedrag en een veilig sport klimaat: www.centrumveiligesport.nl

Voor informatie over hoe je kan handelen bij seksuele intimatie of misbruik: infographic centrum veilige sport

Voor informatie van de NSkiV rondom grensoverschrijdend gedrag en verwijzing naar hun vertrouwenscontactpersoon: NSkiV (wintersport.nl): Sportiviteit en respect